Spring naar content

Balans in de Wijk

In een prettige wijk woon je fijner. Daarom hebben we een plan gemaakt om meer balans in de wijken te brengen. Het doel is te zorgen dat de minder goede wijken volgend jaar verbeterd zijn.

Halverwege 2021 zijn we gestart met het project Balans in de Wijk. We hebben voor de tien meest kwetsbare woongebouwen gekeken naar wat we kunnen veranderen om de instroom van complexen te verbeteren. Met andere woorden, als er een woning leegstond, hebben we goed gekeken welke nieuwe huurder het beste paste in het woongebouw.

We zijn eerst aan de slag gegaan met Goed Wonen-gesprekken. Hierbij heeft de wijkregisseur een kennismakingsgesprek met kandidaat-huurders om onder andere kennis te maken, te vertellen wat we van de bewoners verwachten en hoe met elkaar wordt omgegaan in het betreffende woongebouw.

Ook komen we in het eerste jaar een aantal keer op huisbezoek om te zien of nieuwe bewoners hun thuis hebben gevonden in hun woning. Uiteraard staan we voor deze bewoners klaar als ze vragen of hulp nodig hebben.

In 2022 gaan we kijken welke stappen we nog meer kunnen nemen. Denk hierbij aan het aansturen op instroom, de inzet van gangbeheerders in jongerencomplexen of het actief inzetten van budgetcoaches. Dit alles om een zo goed mogelijke balans in onze complexen te houden of krijgen.

Misschien vindt u dit ook interessant?

Kwaliteit Planetenbuurt in Zwijndrecht verbeteren: Gemeente Zwijndrecht en Trivire ondertekenen overeenkomst

Prettig en duurzaam