Spring naar content

Een nieuw portefeuilleplan

Als woningcorporatie hebben we een portefeuilleplan. In dit plan staat beschreven welke woningen we nu hebben, wat er in de toekomst aan woningen nodig is en wat er met de woningen moet gebeuren. Doordat er een tekort aan woningen is en we een grotere doelgroep helpen dan voorheen, moeten we het portefeuilleplan aanpassen. In 2021 zijn we dan ook aan de slag gegaan met een nieuw portefeuilleplan. Hierin staat beschreven wat we moeten doen om in de toekomst genoeg goede woningen te hebben.

Door corona hebben we in 2021 het nieuwe portefeuilleplan niet af kunnen maken. Dit gebeurt in 2022. Toch hebben we absoluut niet stilgezeten. Ook zonder nieuw plan is het duidelijk dat we meer woningen moeten bouwen. Zo kijken we bijvoorbeeld of we plekken in de stad kunnen gebruiken voor het (om)bouwen van woningen. Maar ook voeren we gesprekken met de gemeenten Dordrecht, Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht om meer sociale huurwoningen te kunnen bouwen. We zijn met alle drie de gemeenten in gesprek
gegaan om te onderzoeken hoe we het aantal sociale huurwoningen kunnen uitbreiden. Hier hebben we grond voor nodig en de te nemen stappen moeten soepel verlopen.

Het resultaat is dat we de mogelijkheid krijgen om een aantal sociale huurwoningen af te nemen, bijvoorbeeld in het Gezondheidspark in Dordrecht en op een herontwikkelingslocatie in Hendrik-Ido-Ambacht. En er is een school gesloopt waar sociale woningbouw voor in de plaats zal komen. Zo hebben we over een paar jaar meer woningen.

Nieuwe woongebouwen kopen, iets laten bouwen, woningen renoveren of verduurzamen kost natuurlijk heel veel geld. We moeten dan ook zeker weten dat we de juiste keuzes maken. Daarom werken we met vastgoedsturing. Dit betekent dat we vooraf veel onderzoek doen of een plan financieel, juridisch en sociaal haalbaar is.

In 2021 hebben we de stappen die we nemen verbeterd. Zo nemen we voortaan besluiten over projecten die op elkaar lijken in een keer, als dat mogelijk is. Dit bespaart tijd. Ook hebben we bij een deel van onze woningen gekeken of de aanpak die we bedacht hebben nog de goede is en kijken we of onze financiƫn op dit gebied nog op orde zijn.

Misschien vindt u dit ook interessant?

Binnenkort te huur: 30 nieuwbouw appartementen in Oud Krispijn!

wonen voor iedereen