Spring naar content

Verduurzamen woningen van vereniging van eigenaren

Huurders verdienen een duurzame woning. Dat is waar we voor staan bij Trivire. Ons doel is dan ook om te zorgen dat in 2024 alle sociale huurwoningen gemiddeld energielabel B hebben. We willen dat geen van de woningen dan nog een label lager dan het C-label heeft.

Bij de woningen in een vereniging van eigenaren (vve) pakken we het verduurzamen anders aan dan bij de woningen die niet bij een vve horen. Trivire is namelijk niet de enige eigenaar in zo’n woongebouw, dus moeten we rekening houden met de wensen van de andere eigenaren.

Dit jaar hebben onderzocht wat er financieel mogelijk is bij de vve’s waar wij bij horen. Deze vve’s hebben genoeg geld, maar dit is nu vooral bedoeld voor noodzakelijk onderhoud en het totaalonderhoud van de gebouwen. Voor het verduurzamen van de woongebouwen is extra geld nodig. We kunnen bijvoorbeeld extra sparen of geld lenen. Ook zijn er verschillende mogelijkheden om subsidie aan te vragen. Om te kijken wat de beste manier is, gaan we extra onderzoek doen. Samen met verschillende samenwerkingspartners werken we dit in 2022 verder uit. Een adviseur helpt ons hierbij.

Prettig en duurzaam