Spring naar content

Visie op duurzaamheid

Duurzaamheid gaat verder dan overstappen op schonere energie. Daarom hebben we in de tweede helft van 2021 gekeken naar wat we nog meer kunnen doen om Trivire als organisatie nog duurzamer te maken. We hebben hiervoor een duurzaamheidsvisie gemaakt. Hierin staan de dingen die we willen doen en de doelen die we willen bereiken. Voor de duurzaamheidsvisie helemaal klaar is, willen we deze met collega’s, samenwerkingspartners en bewoners bespreken. Waar liggen volgens hen de kansen? En wat hebben ze nodig om die te kunnen pakken? Daar gaan we in 2022 verder mee aan de slag!

We willen dat in 2024 al onze woningen gemiddeld energielabel B hebben. Dit bereiken we door woningen te slopen en nieuwe ervoor in de plaats te bouwen. Maar bijvoorbeeld ook door zonnepanelen te plaatsen en woningen aan te sluiten op het warmtenet.

Het afgelopen jaar hebben we al veel bereikt. Zo hebben we 18 nieuwe woningen zonder gasaansluiting opgeleverd en zijn 273 nieuwbouwwoningen zonder gasaansluiting in voorbereiding. We zijn 407 woningen aan het renoveren, verduurzamen en gasloos aan het maken. En 890 woningen zijn we hiervoor aan het voorbereiden. Van de woningen in de woongebouwen zijn er in 2021 bijna 400 gasloos gemaakt en aangesloten op het warmtenet. Ook zijn 721 woningen opgeleverd, waarvan 1 project (Tweelingenstraat/Stierstraat) voor een deel nog in voorbereiding is. Van de projecten die in 2021 in voorbereiding zijn, worden 477 woningen voorbereid om van het gas af te gaan en aangesloten te worden op het warmtenet.

Misschien vindt u dit ook interessant?

Feestelijke afronding project P.J. Oudplein en Gerbrandyplein
Paulus Potter- en Vermeerstraat in Zwijndrecht klaar voor de toekomst!
Trivire sluit zich aan bij City Deal Circulair en Conceptueel Bouwen
Trivire en Van Wijnen geven startsein voor grote renovatie 198 woningen Blaauwweg te Dordrecht

Prettig en duurzaam